واشر نسوز

واشر قطعه ای است که برای درزگیری قطعات استفاده می شود و برای قرار گرفتن بین دو یا چند سطح مانند دو طول لوله کشی ساخته می شود . واشر به منظور جلوگیری از نشت سیالات و مایعات در حالی که سیستم در معرض فشارهای مختلفی قرار دارد ، طراحی شده است . معمولا در تجهیزاتی مانند دکل های نفتی و پالایشگاه ها از تعداد زیادی واشر استفاده می شود که در آن ها مجبور به مقابله با فشارهای بالا بدون نشت روغن ها و گازهایی هستند که لوله ها در آن حمل می شوند.

 

انواع واشر و موارد استفاده

واشرها معمولاً در صنعت برای آب بندی و درزگیری دیگ های بخار ، لوله ها و مخازن سوخت استفاده می شوند . موتورهای اتومبیل و کامیون ها به واشر مجهز شده اند تا مهر و موم بین سیلندر ها و سرسیلندر به بهترین نحو صورت پذیرد .

در خطوط لوله نفت و گاز از واشر های حلقه ای یا ring gasket به عنوان درزگیر استفاده می شود . چرا که به این دلیل انتخاب می شوند که ساخت فلز جامد آنها می تواند تحت فشار بسیار بالا کار کند .

صنایع شیمیایی از واشرهای ورقه ای برای آب بندی لوله ها و مخازن استفاده می کنند . واشرها ممکن است از مواد مختلفی تهیه شده باشند ولی جنس عمومی آنها از لاستیک مصنوعی می باشد و از آن ورقه ها قالب گیری می شوند . و همانند مواد مقاوم در برابر خوردگی ، واشرها را می توان در تماس با اسیدها و بخار استفاده شوند .

واشر را می توان از مواد غیر فلزی ، فلزی و نیمه فلزی با توجه به نیازهای مختلف تولید کرد . این مواد شامل فولاد ضد زنگ ، نیکل ، آلومینیوم ، سیلیکون جامد ، نئوپرن ، ویتون و چوب پنبه هستند .

یک واشر معمولا برای تغییر شکل و پر کردن فضاهای تنگ ، و غالباً در محیط هایی تحت فشار زیاد هستند ، مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین ماهیت واشر ها باید انعطاف پذیری لازم را برای پر کردن فضاهای نامنظم در لوله ها و مخازن سوخت را داشته باشد .

 

واشر اینچی کلینگریت یا گسکت

این واشر از ترکسی آزبست به همراه رزین های لاستیکی مانند استایرن بوتادی آن حاصل می شود البته نوع بدون آزبست آن نیز موجود می باشد . به علت انعطاف پذیری خوب آن و در عین حال وزن مناسب آن ، باعث شده بیشترین تعداد واشر از این جنس ورق تهیه شود به همین علت است که به این واشر ، گسکت نیز گفته میشود .

چند مشخصه فنی واشر های کلینگریت شامل موارد زیر است :

تحمل حرارتی 400 تا 600درجه سانتی گراد – البته انواع کم مقاومت تر هم وجود دارد که قیمت پایین تری دارند -، قابل تهیه در ضخامت های 0.5 تا 6 میلی متر ، مقاومت شیمیایی خوب در برابر روغن ، اسید .

واشر های کلینگریت انواع مختلفی دارد که متناسب با کارکرد آن مورد استفاده قرار می گیرد: واشر کلینگریت سیم دار و بدون سیم ، واشر کلینگریت ضد اسید، واشر کلینگریت ضد روغن ، آزبستی و غیر آزبستی.

 

واشر تفلون نسوز

به گونه ای طراحی شده است که بیشتر کاربردهای واشر را برآورده سازد . محصولات مجموعه محصولات شیمیایی برتر به منظور ارائه ویژگی های مورد نیاز صنایع مربوطه طراحی شده است . در میان سایر واشر ها ، واشر PTFE دارای ویژگی های برجسته ای از جمله درزگیری در فشارهای پایین ، مقاومت بالا در برابر اسیدهای قوی یا محلول های قلیایی قوی و همچنین عملکرد خوب در دماهای متوسط و پایین دارد.

 

واشر اسپیرال

واشر های اسپیرال از مواد نیمه فلزی ساخته شده اند به گونه ای که هم مواد فلزی و هم غیر فلزی را شامل می شوند، که در آن یک ماده در اطراف دیگری پیچیده شده است . به همین علت است که به آن “اسپیرال” گفته می شود.

این فلز قدرت و انعطاف پذیری بسیار خوبی از خود نشان می دهد ، در حالی که ماده غیر فلزی قابلیت مقاومت در برابر آب و قابلیت انعطاف پذیری را دارد . طراحی واشر اسپیرال به گونه ای است که معمولا به صورت حلقه های فلزی به همراه مواد پرکننده انعطاف پذیر در مرکز است ، به طوری که بدون توجه به اینکه در چه وضعیتی قرار دارد، خاصیت آب بندی خود را حفظ می کنند .

انتخاب مواد برای سیم پیچ ها به عوامل مختلفی از جمله خوردگی ، دمای کارکرد ، غلظت مایعات و غیره بستگی دارد . متداول ترین فلز برای واشر های اسپیرال از جنس استینلس استیل است و مواد پرکننده مورد استفاده برای واشر زخم مارپیچ به طور کلی گرافیت و آزبست است .

این واشرها مخصوصاً برای کاربردهای درجه حرارت بالا و فشار بالا طراحی شده اند . حال ، بگذارید خصوصیات و کاربردهای مختلف واشر زخم مارپیچی را بررسی کنیم.

 

ویژگی های واشر اسپیرال

همانطور که در بالا ذکر شد ، واشر اسپیرال از لایه هایی از مواد فلزی و پرکننده تشکیل شده است . در هنگام استفاده از اثرات بارگذاری شدید و سریع بر روی فلنج ، این ساخت و ساز به عنوان یک سیلانت بسیار مفید است .

مواد مورد استفاده در چنین واشرها با دقت انتخاب می شوند و مواردی که به دلیل فشرده سازی و بازیابی زیر بار شناخته شده اند ، فقط انتخاب می شوند .

هنگامی که پیچ و مهره های چفت در اطراف یک فلنج سفت شده محکم شوند ، نوارهای فلزی لایه ای و پرکننده به یکدیگر وصل می شوند تا یک درزبندی محکم ایجاد شود . از دیگر خصوصیات منحصر به فرد واشرهای اسپیرال می توان به عملکرد طولانی مدت ، بهبود خواص الاستیک ، بهبود درجه فشار و عملکرد بهتر در بارهای کم پیچ و خمشی اشاره کرد . با همه این خصوصیات شگفت انگیز ، از واشر اسپیرال برای از بین بردن نشت ، افت و فشار استفاده می شود ، ضمن افزایش ایمنی و عملکردهای عادی. آنها همچنین در شرایط تجاری و صنعتی از فرار هوا ، گاز و آب جلوگیری می کنند.

 

کاربرد واشرهای اسپیرال

اگرچه این واشرهای اسپیرال در بسیاری از صنایعی که تحت درجه حرارت بالا و فشار زیاد هستند ، مورد استفاده قرار می گیرند ، اما می توان از آنها در صنایعی که دارای درجه حرارت پایین هستند مانند تجهیزات کشاورزی ، صنایع شیمیایی و آزمایشگاه های تحقیقاتی نیز استفاده کرد ، همچنین در قسمت هایی که در آن محلول های نگهداری دارای دمای پایین هستند و یا در مکانیسم های خنک کننده تجهیزات جانبی نیز دیده می شوند .

از جمله کاربردهای دیگر که در آن از واشرهای اسپیرال استفاده شده است ، می توان در کاربردهای بسیار سمی مانند کارخانه های فرآوری شیمیایی و پالایشگاه های پتروشیمی استفاده کرد . می توانید واشرهای اسپیرال را در پمپ ها ، لوله ها ، دریچه ها ، مبدل های حرارتی و سایر تجهیزات که در صنایع متنوعی مانند مواد شیمیایی ، نفت ، تولید برق ، متالورژی و کشتی سازی استفاده می شود ، مشاهده کرد .

علت استفاده از واشر اسپیرال در لین صنایع به این دلیل است که مواد مورد استفاده در ساخت این واشرها به دقت انتخاب شده اند تا در برابر درجه حرارت بالا ، فشارهای زیاد و خوردگی مقاومت کنند.

 

واشر گرافیت خالص یا گراف اویل

معمولا واشر ها از جنس لاستیک و یا الیاف آزبست تهیه می شوند اما در بعضی موارد نیاز به واشر هایی با کیفیت متفاوت است که برای این منظور از گرافیت خالص استفاده می شود. واشرهای بر پایه گرافیت که به دو صورت تنجد دار و بدون تنجد موجود می باشد.

دارای تحمل دمای بین 200- درجه سانتیگراد تا 550 درجه سانتیگراد هستند و مقاومت بسیار خوبی در برابر طیف گسترده ای از محصولات شیمیایی از خود نشان می دهند . مجهز به یک پوشش نچسب است که به طور خاص برای این منظور ساخته شده است ، واشر گرافیت خالص حتی پس از قرار گرفتن در معرض دمای بالا ، به راحتی از فلنج جدا می شوند.

از ویژگی های کلی این واشر می توان به : عاری بودن از رزین های آلی یا خطرات سمی ، مقاومت فشاری و شیمیایی عالی ، مقاومت عالی در برابر درجه حرارت بالا، خصوصیات فیزیکی ثابت در تمام بازه های دمایی ، سازگاری عالی با هر سطح آب بندی ، استحکام بسیار خوب در شرایط سخت ، تحمل حرارتی بسیار خوب برای قرار گیری در مجاورت بخار تا 450 درجه سانتی گراد.

 بیشترین کاربرد ورق های گرافیتی خالص معمولا در پالایشگاه ها، تجهیزات شیمیایی و پتروشیمی، کارخانجات ساخت کاغذ ، آب بندی سیال صنعتی، تجهیزات در معرض بخار، سیستم های برودتی، صنایع حرارتی، الکترونیکی و الکتروشیمیایی است.

واشر های گرافیت از ورق های گرافیت با درجه خلوص حاوی 95 تا 99 درصد کربن تهیه می شوند. گرافیت هایی که برای صنایع هسته ای استفاده می شود معمولا دارای درجه خلوص 99.5٪ درجه هستند. هر چه درصد کربن بالاتر باشد انعطاف پذیری بیشتری به گرافیت می بخشد .

با این وجود ، با افزایش انعطاف پذیری ، احتمال شکنندگی افزایش می یابد . معمولا یک قطعه فلز استیل ضد زنگ با ضخامت 0.1 میلی متر به عنوان یک تقویت کننده در بین لایه های گرافیت قرار داده می شود این امر موجب کمک به استحکام ، پایداری و سهولت در انتقال می شود .

از انواع دیگر واشر های گرافیتی می توان به ورق گرافیت تقویت شده با فولاد ضد زنگ ، ورق گرافیت مش سیم ، ورق گرافیتی فولادی کربن قلع دار اشاره کرد . برای استفاده از واشر ها در درجه حرارت بسیار بالا ، ورق های گرافیتی فویل دار و فشرده شده ممکن است گزینه بهتری باشد .