نمد فیلتری یا منسوجات بی بافت Felt Filter
منسوجات بی بافت گونه ای از پارچه نسوز هستند که بدون بافت تولید می شود به آن صورت که الیاف در هم آمیخته شده و بر روی آنها عملیات اتصال انجام می شود . در حال حاضر 30 درصد از منسوجات جهان بی بافت است و روز به روز به تعداد آنها افزوده می شود که رایج ترین گونه این منسوجات نمد فیلتری است .
یکی از اولین کاربرد های نمد فیلتری یا منسوجات بی بافت تصفیه می باشد . تصفیه یعنی استفاده کردن از یک فیلتر برای از بین بردن مواد غیر مفید در یک عمل و یا یک فرآیند . منسوجات بی بافت و نمد فیلتری امروزه در پروژههای عمرانی و کارهای پزشکی بیشترین کاربرد را دارند . مثلا امروزه به عنوان تصفیه خون در دستگاه های کلیه و قلب مصنوعی و نیز بعنوان پوششهای پانسمان پیشرفته کاربرد دارند .
الیاف مصرفی برای این تولیدات نمد و منسوجات بی بافت را میتوان به سه دسته تقسیم کرد : دسته اول : الیاف طبیعی مانند پنبه کتان و غیره . دسته دوم : الیاف مصنوعی از جمله الیاف منقطع و یا فیلامنتی ترموپلاستیک . دسته سوم : الیاف دیگر مانند شیشه، فلزی و غیره مواد خام دیگر شامل خمیر چوب، گرانولها، پودر مواد فوق جاذب، مواد تکمیلی و غیره میباشد .
کاربردهای مهم منسوجات بی بافت عبارتند از:
بهداشتی ، پزشکی . دستمال ضد عفونی شده، کالاهای خانگی لباس، پارچهای مصرفی در تزیینات منزل ومصارف صنعتی و فنی آنها شامل موارد زیر است: عایق کاری، فیلتراسیون، مهندسی عمران، راهسازی، کشاورزی و صنعت اتومبیل . البته انتخاب مواد خام یک فاکتور اساسی در تعیین خواص نهایی منسوجات بی بافت است . مهمترین کاربرد این منسوجات در کفپوشها میباشد و در موکت و فرش ماشینی کاربرد فراوانی دارد .